[Matroska-users] extract video with wrong time info from mkv

Hanspeter Spalinger hanfi68 at gmx.net
Sun Oct 30 09:30:26 CET 2005


Hy everyone

I have loaded a movie in mkv-format. Cause my Mother likes the type  
of movies it is, I thought about adding german subs and burn the  
whole thing as a DVD (She wan's to view on the TV via the dvd- 
player.) So I've used mkvToolNix to extract the video and jap audio.
But now there is a big problem:
The whole movie has a runtime of 1:04:something. The audio-streams of  
the mkv have this length. However, the movie NOT. It is shrinked to  
0:51:something! If I use mkvinfo, it shows me, that something is  
wrong with the timing of the video. I use this on a MacOSX and if I  
play the mkv with VLC, it seams that VLC streches the movie back to  
1:04:something.

This is the mkvinfo output:
master:~/Desktop/[a4e]Laputa_-_Castle_in_the_Sky spahan$ mkvinfo \[a4e 
\]Castle_in_the_Sky_CD1\[divx5.2.1\].mkv
+ EBML head
+ Segment, size 734577355
|+ Seek head (subentries will be skipped)
|+ EbmlVoid (size: 4027)
|+ Segment information
| + Muxing application: libebml v0.7.0 + libmatroska v0.7.0
| + Writing application: mkvmerge v0.8.9 built on May  6 2004 19:48:43
| + Duration: 3892.767s (01:04:52.767000000) <-THIS IS THE TOTAL  
DURATION 1:04:xx
| + Date: Thu Sep 16 20:18:45 2004 UTC
| + Title: [a4e]Castle in the Sky
| + Segment UID: 0x81 0xbc 0x31 0x66 0x7d 0x50 0x43 0x7e 0x14 0x82  
0x27 0x67 0x92 0x6e 0xe4 0x76
|+ Segment tracks
| + A track
|  + Track number: 1
|  + Track UID: 3065255774
|  + Track type: video
|  + MinCache: 1
|  + Timecode scale: 1.000000
|  + Codec ID: V_MS/VFW/FOURCC
|  + CodecPrivate, length 40 (FourCC: DX50, 0x30355844)
|  + Default duration: 33.367ms (29.970 fps for a video track) <-THIS  
IS WRONG! AND THE fps is higher than on the audio.streams!?
|  + Default flag: 1
|  + Language: jpn
|  + Name: [a4e]Castle in the Sky
|  + Video track
|   + Pixel width: 704
|   + Pixel height: 384
|   + Display width: 704
|   + Display height: 384
|  + Lacing flag: 0
| + A track
|  + Track number: 2
|  + Track UID: 1604508362
|  + Track type: audio
|  + MinCache: 0
|  + Timecode scale: 1.000000
|  + Codec ID: A_AAC/MPEG4/LC/SBR
|  + Default duration: 46.440ms (21.533 fps for a video track) <-  
This seems OK as it's the same as in track3.
|  + Default flag: 1
|  + Language: eng
|  + Name: English Audio
|  + Audio track
|   + Sampling frequency: 22050.000000
|   + Channels: 6
|   + Output sampling frequency: 44100.000000
| + A track
|  + Track number: 3
|  + Track UID: 1315346340
|  + Track type: audio
|  + MinCache: 0
|  + Timecode scale: 1.000000
|  + Codec ID: A_AAC/MPEG4/LC/SBR
|  + Default duration: 46.440ms (21.533 fps for a video track) <-  
This is the same as above
|  + Default flag: 0
|  + Language: jpn
|  + Name: Japanese Audio
|  + Audio track
|   + Sampling frequency: 22050.000000
|   + Channels: 6
|   + Output sampling frequency: 44100.000000
| + A track
|  + Track number: 4
|  + Track UID: 1568437936
|  + Track type: subtitles
|  + MinCache: 0
|  + Timecode scale: 1.000000
|  + Codec ID: S_TEXT/UTF8
|  + Default flag: 1
|  + Language: jpn
|  + Name: Japanese Subtitle
|  + Lacing flag: 0
| + A track
|  + Track number: 5
|  + Track UID: 1648376312
|  + Track type: subtitles
|  + MinCache: 0
|  + Timecode scale: 1.000000
|  + Codec ID: S_TEXT/UTF8
|  + Default flag: 0
|  + Language: eng
|  + Name: English Subtitle
|  + Lacing flag: 0
|+ EbmlVoid (size: 1024)
|+ Cluster
master:~/Desktop/[a4e]Laputa_-_Castle_in_the_Sky spahan$

Does anyone has a Idea why this is so, and what i can do to fix it?

Thanks for any help and pointers to help.
     HP



More information about the Matroska-users mailing list