[Matroska-users] Matroska doesn't couple with telecine?

ErniTron ernitron at fastwebnet.it
Mon Nov 28 23:21:28 CET 2005


OK. Here is the excerpt: (file is only 7.5MB in mpeg2) 
http://rapidshare.de/files/8305763/excerpt.mpg.html

First look at it with mplayer or vlc... then mux it with mmg and look it 
again. Look the big blocks in mkv file when STUDIOS comes out. 

Does't it look like it drops out some intra?

--et

Moritz Bunkus wrote:
> Hey,
>
> On Thursday 24 November 2005 23:22, ErniTron wrote:
>
>   
>> With many movies (not all but quite a few) playing the resulting 
>> matroska file with mplayer (and also vlc latest versions) on both linux 
>> and windows the video has evident defects like large squares in small 
>> (1/2secs) fragments of movie. While playing the VOB it is absolutely 
>> smooth. Also the video only m2v file resulting from demux plays smoothly.
>>
>> Interesting fact is that playing the VOB with mplayer with -v -v says 
>> "telecine" passing through the same fragments. I guess that the dvd is 
>> filled with hard/soft telecine segments that matroska muxer or container 
>> cannot couple with.
>>     
>
> Matroska (the container format) itself has no problems with
> telecine. I'd guess that mkvmerge has a bug or two regarding
> telecine. Unfortunately I have no telecined material (me living in
> Europe); and I haven't written that part of mkvmerge either. So it's
> kinda hard for me to figure out what the problem might be...
>
> Mosu
>
>   




More information about the Matroska-users mailing list